Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015



Στα πλαίσια της δράσης της ΔΔΕ. Δράμας “ Συνεργάζομαι και δημιουργώ”, το Γυμνάσιο Καλαμπακίου σε συνεργασία με το 1ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καλαμπακίου, το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπακίου, διοργανώνει μία τιμητική εκδήλωση προς το ιερό πρόσωπο της Μητέρας, συνήθεια, που κατά την Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας συνδυαζόταν με την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού.
Στην απλή και λιτή αυτή εκδήλωση με θέμα “ Μαμά, μανούλα, μητέρα”, που εμπνέεται από τις σταδιακά προσφιλείς προσφωνήσεις προς τη μητέρα, του βρέφους, του παιδιού και της ωριμότητας, συμμετέχουν 4 σχολεία, 6 εκπαιδευτικοί, πάνω από 60 μαθητές, με έκθεση ζωγραφικής, ποιήματα, δραματοποίηση κειμένων, θέατρο, ηλεκτρονικές δημιουργίες και προβολές.
Θα είναι μεγάλη τιμή και ιδιαίτερη χαρά να τιμήσετε μαζί μας τη Μητέρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπακίου, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στις 5.30 μ.μ.

Υπεύθυνη διοργάνωσης: Κασκανιώτη Βλασία ΠΕ01, Γυμνάσιο Καλαμπακίου



Η ημέρα της Υπαπαντής εορτάζεται σε ανάμνηση του ερχομού Του στο Ναό των Ιεροσολύμων και στον καθαρισμό της Παναγίας από τη λοχεία. Ετυμολογικά σημαίνει προϋπάντηση.

Το εκκλησιαστικό γεγονός εξιστορεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς και αναφέρει ότι συνέβη σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση του Ιησού. Επειδή, σύμφωνα με το νόμο, ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας , έπρεπε να αφιερωθεί στον Θεό και συγχρόνως οι γονείς να προσφέρουν σε Αυτόν μία μικρή θυσία από ένα ζευγάρι περιστέρια.

Το ζευγάρι του Ιωσήφ και της Μαρίας προϋπάντησε στο ναό ο υπερήλικας Συμεών, ο οποίος δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του και φωτίστηκε από το Άγιο Πνεύμα.

Πηγή: Υπαπαντή του Κυρίου: Τι γιορτάζουμε στις 2 Φεβρουαρίου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/141311/%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-2-%CF%86%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85#ixzz3QyxDtvQS


Η Χριστιανική Εκκλησία επέλεξε την ανθρώπινη, τρυφερή αυτή στιγμή της Θείας Οικογένειας για να τιμήσει το ιερό πρόσωπο της Μητέρας, της Μητέρας που είναι η προσωποποίηση της στοργής, της αγάπης, της θυσίας.


Σας περιμένουμε όλους, περιπου στις 17.30 στο 2ο Δημοτικό σχολείο Καλαμπακίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου