Τρίτη 16 Απριλίου 2024

"Πεζοπόρα Σχολικά Λεωφορεία"

 






1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ

 Πρόγραμμα "Πεζοπόρα Σχολικά Λεωφορεία" - Ασφαλής διαδρομή για τους μικρούς πεζοπόρους


Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε τη συμμετοχή του 1ου Νηπιαγωγείου Καλαμπακίου στο πρόγραμμα "Πεζοπόρα Σχολικά Λεωφορεία" υπό την αιγίδα του Αγγλικού Πανεπιστημίου Huddersfield, με πρωτοβουλία του καθηγητή Αλέξανδρου Νικήτα. Αυτό το πρόγραμμα αποσκοπεί στη διευκόλυνση της μετακίνησης των παιδιών μας προς  το σχολείο με ασφάλεια και υγιεινό τρόπο, περπατώντας.

Το πρόγραμμα "Πεζοπόρα Σχολικά Λεωφορεία" είναι μια οργανωμένη πρωτοβουλία που προάγει την υγιεινή άσκηση, την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των παιδιών μας. Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης διαδρομής προς το σχολείο το πρωί, ένας ή περισσότεροι γονείς καθοδηγούν μια ομάδα παιδιών κατά μήκος ενός συγκεκριμένου δρομολογίου. Οι ενήλικες αναλαμβάνουν τον ρόλο του "οδηγού" και παρέχουν συνοδεία και επίβλεψη κατά τη διάρκεια της πορείας.

Το πρόγραμμα έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά μας. Μαθαίνουν να κυκλοφορούν σύμφωνα με τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ενισχύει την υγεία και τη φυσική κατάστασή τους, καθώς περπατούν για μεγαλύτερο διάστημα καθημερινά. Επίσης, τα βοηθά να αποκτήσουν αίσθηση υπευθυνότητας και αυτοπεποίθησης, καθώς αναλαμβάνουν την ευθύνη της μετακίνησής τους προς το σχολείο. Επιπλέον, συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης γύρω από το σχολείο μας και τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούνται από τα οχήματα.




Ξεκινήσαμε με αγωνία και ενθουσιασμό. Η πρώτη γεύση που πήραμε ήταν η συμμετοχή μας στο έθιμο της καλογεροδευτέρας (παρέλαση καρναβαλιστών στο Καλαμπάκι). Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, ως ΠΕΖΟΠΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ.





Ήταν φανταστικά!!!!!!
Πήραμε δυνάμεις και συνεχίσαμε.
Επόμενη στάση;

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ (ΓΙΛΕΚΑ)

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να  εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και τις θερμές μας ευχαριστίες για την έγκριση της αγοράς των διακριτικών (γιλέκα) για την πραγματοποίηση του προγράμματος "Πεζοπορα Σχολικά Λεωφορεία", στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Δοξάτου, στον Πρόεδρο Γ. Σαρρημαυρογένη, καθώς  η εγκρισή τους για την εγορά των διακριτικών, είχε μεγάλη σημασία  στην υλοποίηση του προγράμματος και επιτρέπει την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών μας.


 


Επόμενη Στάση:
Επίσκεψη της Τροχαίας του ΑΤ Δοξάτου στο Νηπιαγωγείο μας με στόχο να ενημερωθούμε για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.




Τα παιδιά μας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση από τους/τις αστυνομικούς και τους ετοίμασαν μια αφίσα ως ευχαριστήριο δώρο.


Οι μαθητές μας συμμετείχαν σε ένα ενδιαφέρον κύκλο μαθημάτων , γνωρίζοντας κανόνες σωστής συμπεριφοράς στον δρόμο μαθαίνοντας τον Κ.Ο.Κ. μέσα από βίντεο, τραγούδια και παιχνίδια.







ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ.....
ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ!!!!









ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΖΟΠΟΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΝΩΣΗ!


 Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους ΓΟΝΕΙΣ των παιδιών μας για την στήριξη τους στο πρόγραμμα "ΠΕΖΟΠΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ" , την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίζεται στην συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα, αποκτούν γερές βάσεις και η συμμετοχή αυξάνεται!!

   Μέχρι την επόμενη ανάρτηση....




                    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου