Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

«Ανακαλύπτω φωτογραφίζω δημιουργώ στον τόπο που ζω».



  


   Τι ποιο όμορφο από το να γνωρίζεις κάποια άτομα και η γνωριμία αυτή να εξελίσσεται σε μια φιλία και συνεργασία;

Η αλήθεια είναι ότι όταν βρίσκομαι με τα κορίτσια αυτά, νιώθω άλλος άνθρωπος……

Η Λίτσα, η Μαρία, η Σταυρούλα, η Ελένη και εγώ είμαστε μια παρέα με πολλά κοινά σημεία, με αγάπη γι΄αυτό που κάνουμε και έχω την πεποίθηση ότι μας δένει και κάτι άλλο..... κάτι αόρατο, μια…χημεία……!!!! Και είπαμε να το προχωρήσουμε……

Αποφασίσαμε λοιπόν 4 νηπιαγωγεία του Νομού Δράμας να συνεργαστούμε φέτος για πρώτη φορά σ ένα πρόγραμμα eTwinning με τίτλο:



«Ανακαλύπτω φωτογραφίζω δημιουργώ στον τόπο που ζω».


Η αφίσα μας










Τα νηπιαγωγεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:

1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης

1ο Νηπιαγωγείο Καλαμπακίου 

5ο Νηπιαγωγείο Δράμας

19ο Νηπιαγωγείο Δράμας





Τι είναι το eTwinning

  Η δράση eTwinning προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη και Ελλάδα, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για τα σχολεία. Η Δικτυακή Πύλη παρέχει online εργαλεία στους εκπαιδευτικούς για να βρουν συνεργάτες, να δημιουργήσουν έργα, να μοιραστούν ιδέες, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να ξεκινήσουν μία άμεση συνεργασία χρησιμοποιώντας διάφορα προσαρμοσμένα εργαλεία που διατίθενται στην πλατφόρμα του eTwinning



Στόχοι:

-Η συνεργασία και επικοινωνία με διάφορους φορείς, το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και η ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών με τους άλλους.

-Η ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης διαμέσου της αναζήτησης και επεξεργασίας των πληροφοριών.

-Η καλλιέργεια δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας ώστε τα νήπια να υπερβούν την ατομικότητά τους, να μάθουν να αυτενεργούν, να επιλύουν προβλήματα και να λαμβάνουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες.

-Να γνωρίσουμε τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τους μύθους του τόπου μας μέσα από εκδρομές και βιωματικές δραστηριότητες εμπλέκοντας θέατρο, μουσική, εικαστικά, ΤΠΕ αλλά και εμπλουτίζοντας γλωσσικές και μαθηματικές έννοιες.



Εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν

email, TwinSpace, Άλλο λογισμικό (Powerpoint, βίντεο, φωτογραφίες και σχέδια), Βίντεο διάσκεψη, Δημοσίευση στο Διαδίκτυο, Εικονικό περιβάλλον εκμάθησης (κοινότητες, εικονικές τάξεις, .....)





Διαδικασία της εργασίας 

Τα παιδιά του κάθε νηπιαγωγείου θα αναλάβουν να δουλέψουν και να παρουσιάσουν στα άλλα νηπιαγωγεία μια διαφορετική όψη του τόπου τους.(Έθιμα και δρώμενα, αρχιτεκτονική κτιρίων, αξιοθέατα)



Αναμενόμενα αποτελέσματα

Γνωριμία και συνεργασία των νηπίων από διαφορετικά νηπιαγωγεία, με κοινό σημείο αναφοράς τον τόπο τους. Σύνθεση των κατά νηπιαγωγείων δραστηριοτήτων σε μια ομαδική παρουσίαση που θα έχει τη μορφή ψηφιακού βιβλίου με θέμα "Ανακαλύπτω, φωτογραφίζω, δημιουργώ στον τόπο που ζω"
          

   ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ E-TWINNING








3 σχόλια: